Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Konstituiranje Općinskog vijeća - Milan Kralj predsjedava Općinskim vijećem a Željko Funtek na dužnosti načelnika Općine - IZGLASANO POVJERENJE DOSADAŠNJEM VODSTVU17.6.2005.


Konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća Brckovljani, po ovlaštenju Vlade Republike Hrvatske, sazvala je predstojnica Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji Katarina Belec. Nakon utvrđivanja kvoruma i izbora Mandatne komisije u sastavu Slavko Jukić, predsjednik te Stjepan Ivanić i Zlatko Raužan, članovi, saslušano je izvješće o provedenim izborima prema kojem je HSS dobio 7 vijećničkih mandata, HDZ tri vijećnička mandata dok je DC osvojio dva, a SDP jedan vijećnički mandat. Zvonimiru Kutici, kao najstarijem vijećniku, pripala je čast vođenja sjednice do izbora predsjednika Općinskog vijeća.


Prije polaganja svečane prisege konstatirano je da vijećnik HSS-a Tihomir Đuras daje svoj mandat na raspolaganje, a umjesto njega u sastav Općinskog vijeća ulazi Milan Kralj. I u redovima oporbe je došlo do zamjene vijećnika, tako je HDZ-ov vijećnik Miroslav Ivoš stavio svoj mandat u mirovanje zbog vijećničkog mjesta u Skupštini Zagrebačke županije, a Općinski odbor HDZ-a odredio je Milana Selaka kao zamjenu. Nakon što je izbran Odbor za izbor i imenovanja u sastavu Zdravko Frljak, predsjednik, te Božo Graberec i Milan Selak članovi, s dva glasa za i jednim protiv, Odbor je predložio Milana Kralja za predsjednika Općinskog vijeća. U tijeku rasprave o prijedlogu za predsjednika Općinskog vijeća, HDZ se izjasnio protiv kandidature Milana Kralja te je sa 7 glasova za, 3 protiv i 2 suzdržana, Milan Kralj izabran za predsjednika Općinskog vijeća Brckovljani. Predsjednik Kralj zahvalio se na povjerenju te je predložio nadopunu dnevnog reda sjednice prema kojem su imenovani Odbori za Statut i Poslovnik u sastavu Željko Funtek, predsjednik, Zvonimir Kutica i Darko Batišta, članovi te Odbor za financije i proračun u sastavu Božo Graberec, predsjednik, a Marijan Geceg i Željko Pleš članovi.


Također je donesena i odluka o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH za područje općine Brckovljani, iako je bilo primjedbi od strane oporbenih vijećnika HDZ da točka nije pripremljena s obzirom da vijećnicima nisu podijeljeni materijali iz kojih bi se vidjelo koliko je zemljišta predviđeno za zakup te o kojim se česticama radi. Željko Funtek obrazložio je kako je prema Zakonu propisano da lokalna samouprava mora donijeti odluku u roku od 60 dana, a taj rok ističe 21. lipnja. S obzirom da je donošenje odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta izuzetno važno za općinu Brckovljani, vijećnici su nakon kraće rasprave jednoglasno donijeli odluku.


Na kraju sjednice, a na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, za načelnika Općine Brckovljani predložen je Željko Funtek. Prijedlog su podržali i oporbeni vijećnici DC-a, tako da je načelnik Željko Funtek izabran s 10 glasova za i tri HDZ-ova glasa protiv.


Zahvalivši na izboru, Željko Funtek je pozvao na jedinstvo svih vijećnika u odlukama koje se odnose na dobrobit općine Brckovljani, bez obzira na stranačku pripadnost.Objavljeno: 17.6.2005.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner