Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Vatrogasna zajednica općine Brckovljani o uspjesima u protekloj godini - DVD BRCKOVLJANI OSMI NA NATJECANJU ZAGREBAČKE ŽUPANIJE13.2.2004.


Predsjedništvo i zapovjedništvo Vatrogasne zajednice općine Brckovljani u protekloj godini su u potpunosti realizirali prošlogodišnji plan i više nego što se to početkom godine i predviđalo. Prošla godina bit će zapamćena po tome što smo sa svojim temeljnim vatrogasnim postrojbama iz Gračeca i Brckovljana sudjelovali na združenoj taktičkoj vježbi JVP-a iz Zagreba, Križevaca i Đurđevca te lokalnih DVD-a s područja grada Vrbovca, u proizvodnim postrojenjima PIK-a Vrbovec te i tom prilikom na zahtjevnim zadacima iskazali svoju stručnu osposobljenost. Sva vatrogasna društva zajednice zajednički su izvršili taktički zadatak u okviru mjeseca zaštite od požara na lokalitetu RO "Božjakovina" u Prečecu, čime se još jednom htjela provjeriti ispravnost i učinkovitost ljudi i tehnike u zajednici. Svi nazočni su se složili da je i tom prilikom prikazano vrlo uspješno taktičko djelovanje zapovjednog kadra, kao i vatrogasaca.


Požari i intervencije i ove godine nisu mimoišli naša vatrogasna društva te su i prošle godine zabilježene 44 vatrogasne intervencije na koje su naši DVD-i izvršili 61 izlazak od kojih su najveći broj izvršili DVD-i Gračec i Brckovljani, a također prošlu godinu posebno je obilježila i elementarna nepogoda izazvana sušom, pa su naši operativci izvršili 339 prijevoza vode vatrogasnim cisternama na području općine Brckovljani gdje su prednjačili DVD-i Brckovljani, Hrebinec te Lupoglav.


Naši DVD-i odazivali su se i na veliki broj službenih i neslužbenih međudruštvenih natjecanja, od najmlađih kategorija do veterana. Posebno ističemo sudjelovanje naših 7 natjecateljskih postrojbi na službenom natjecanju Zagrebačke županije u Velikoj Gorici. Na tom natjecanju zastupali su nas najmlađi vatrogasci iz Prečeca koji su u konkurenciji 35 ekipa ostvarili 13. mjesto dok su djeca iz Lupoglava u istoj kategoriji zauzela 17. mjesto čime su ostvareni vrlo dobri rezultati. Na istom natjecanju u A kategoriji vatrogasaca nas su zastupali DVD-i Brckovljani i Gračec gdje je DVD Brckovljani 1 plasmanom na 8. mjesto u kategoriji 37 ekipa ostvarilo vrlo zapažen i vrijedan rezultat. U toj konkurenciji su nastupile i ekipe DVD-a Brckovljani 2 te Gračec koji su također polučili solidne rezultate. U kategoriji žena zastupala nas je ekipa iz DVD-a Prečec i u kategoriji 13 postrojbi zauzela 11. mjesto, a veterani DVD-a Gračec koji su na tom natjecanju bili jedni od najstarijih vatrogasaca, plasirali su se kao posljednji, ali nikako ne možemo reći da su razočarali, već da su se pred mlađima u svojoj konkurenciji pokazali uzornim i upornim vatrogascima. Važno je reći da smo kao manja zajednica na ovom eminentnom natjecanju bili zastupljeni sa 7 ekipa, što je i za veće i brojnije zajednice bilo nedostižno, a rezultati uvijek mogu biti bolji.


Izuzev ovog natjecanja održano je i neslužbeno općinsko natjecanje VZO Brckovljani u organizaciji DVD-a Gračec gdje je nastupilo 17 natjecateljskih postrojbi u svim kategorijama. 


U kategoriji dječaka najbolji su bili najmlađi vatrogasci DVD-a Lupoglav ispred vršnjaka iz Prečeca, Hrebinca i Tedrovca dok su djevojčice DVD-a Hrebinca zauzele u svojoj kategoriji 1. mjesto bez konkurencije. U kategoriji "mladeži" najuspješniji su bili članovi DVD-a Hrebinec ispred mladeži DVD-a Gračec, a u kategoriji "mladeži" djevojaka najbolje su bez konkurencije bile članice DVD-a Gračec. Žene DVD-a Prečec i prošle su godine bile bez konkurencije najbolja ženska A ekipa dok su u kategoriji muških A ekipa najuspješniji bili natjecatelji DVD-a Brckovljani 1, ispred DVD-a Hrebinec te svojih kolega iz istog DVD-a te vatrogasaca iz Gračeca, Lupoglava i Prečeca. U kategoriji "veterana" najbolji su bili članovi DVD-a Hrebinec dok su duplo stariji oldtajmeri iz Gračeca zauzeli drugo mjesto. Na natjecanju jedino nije nastupio DVD Stančić-Štakorovec u niti jednoj od kategorija s niti jednom ekipom.


Naše natjecateljske postrojbe zastupale su nas na niz natjecanja, a posebno vrijedi istaknuti odličan rezultat DVD-a Brckovljani na Memorijalu "Đuro Deželić" u Ivanić Gradu gdje su zauzeli 6. mjesto u izrazito jakoj konkurenciji. Naše natjecateljske ekipe prezentirale su nas i u Kominu, Ludbregu te na niz raznih međudruštvenih natjecanja.


Pošto se uvijek vodilo računa o opremanju DVD-a, tako je i u prošloj godini DVD Tedrovec, uz pomoć Općine Brckovljani te donatora, nabavio od Doma zdravlja Dugo Selo kombi vozilo koje je za potrebe DVD Tedrovec uređeno u vatrogasno te time ovo vatrogasno društvo po prvi puta ima vatrogasno vozilo. Posebno treba istaknuti da je DVD Prečec također izvršio nabavku kombi vatrogasnog vozila koje su vatrogasci iz Prečeca uredili i opremili te sada imaju najnovije vatrogasno vozilo u zajednici. DVD Gračec je pred sam kraj godine također izvršio zamjenu auto cisterne te je sad u operativnoj postrojbi DVD-a Gračec TAM 170 sa 7.000 litara zapremine tanka za vodu. Upravo se u ovom trenutku vatrogasna društva iz Gračeca i Brckovljana kao središnje općinske vatrogasne postrojbe, opremaju s potrebitom opremom za gašenje i zaštitu te će time biti zadovoljeni zakonski okviri za djelovanje tih postrojbi do izvršenja procjene požarnog opterećenja za općinu Brckovljani za čiju provedbu se prikupljaju ponude.


Marijan ĐURINEC,  tajnik VZO BrckovljaniObjavljeno: 13.2.2004.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner