Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

FAŠNIK U LUPOGLAVU1.3.2004.


Stanovnici Lupoglava dobro su se zabavili u subotu 21. veljače, uz organiziranu fašničku povorku koja je na trenutak vratila stanovnike Lupoglava u prošlost, u vrijeme kada su maškare obilazile domaćinstva, a stanovnici ih darivali kolačima i pićem.


Ove godine u organizaciji KUD-a "Ogranak seljačke sloge" organizirana je tradicionalna fašnička povorka na traktorima.


Desetak traktora bilo je okićeno svim i svačim već prema tome jesu li se na njima vozili doktori, strašila ili sudionici Fašničke bune.


Nakon obilaska gotovo svih ulica u selu uz česta zaustavljanja i čašćenja od strane razdraganih domaćina, maškare su se sakupile na prostoru ispred Vatrogasnog doma kako bi osudili i spalili fašnika koji je bio kriv za mnogo toga, između ostalog i što Lupoglav nema sexy shopa, što se smanjuje stočni fond, što nema više asfaltiranih ulica i tako u nedogled.


Uglavnom, jednoglasnom odlukom maškara i prisutnoga puka, fašnik je proglašen krivim te je najprije obješen, a onda spaljen, a druženje se, usprkos hladnoći, nastavilo uz tople kobasice, hladni gemišt i muzikaše do kasnog poslijepodneva.Objavljeno: 1.3.2004.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner