Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

PRVOSVIBANJSKE BOJE I ZVUKOVI6.5.2004.


Najmlađi članovi KUD-a "Preporod", folkloraši i tamburaši u narodnom nošnjama kojima su se pridružili gostujući članovi Ogranka Seljačke sloge iz Lupoglava izveli su spletove posavskih pjesama i plesova prigodom Međunarodnog praznika rada - 1. svibnja. 


Raskošno parkovno zelenilo u Perivoju grofa Draškovića oživjele su jarke boje narodnih nošnji u koje bijahu odjeveni brojni izvođači programa. U parkovnoj tišini čula se pjesma i glazba. Početak programa označile su plave Dugoselske mažoretkinje, kadetkinje u bijelom otplesale su svoju koreografiju, najmlađe plesačice ritmičke grupe obojile su plesni podij bojom ciklame, a svoju plesnu točku već poznate "Martinčice" izvele su u vječno plavom "jeans" izdanju.


Članovi dugoselskih udruga i uvijek dobrodošli gosti imaju što pokazati. Potvrdili su to i prigodom ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog praznika rada. Svečanost koja je održana u dugoselskom parku na otvorenoj pozornici okupila je više od stotinu izvođača koji su se predstavili posjetiteljima svojim izvedbama. A da bi nastao ovakav program kojim je obilježen Prvi svibanj potrebni su mjeseci rada i vježbanja uz stručno vodstvo. Javni nastupi prigoda su pokazati čime se bave u slobodno vrijeme i što postižu marljivim radom.


      Objavljeno: 6.5.2004.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner