Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

SVE VIŠE TEHNIČKIH INTERVENCIJA6.5.2004.


Vatrogasna zajednica Općine Brckovljani održala je redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu 17. travnja u prostorijama DVD Prečec. Skupštinu je uvodnim govorom otvorio predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Brckovljani Marijan Geceg zahvalivši se gostima i članovima na odazivu. Uz dopredsjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josipa Maršića Skupštini su se odazvali i predstavnici vatrogasnih društava iz Ivanić Grada, Dubrave, Dugog Sela, Rugvice, općina Orle i Kloštar Ivanića.


U iscrpnom izvješću o radu u protekloj godini tajnik VZO-a Brckovljani Marijan Đurinec istaknuo je da VZO Brckovljani okuplja 7 vatrogasnih društava i to iz Brckovljana, Gračeca, Hrebinca, Lupoglava, Stančić-Štakorovca, Prečeca i Tedrovca koja ukupno broje 426 članova. Sa zadovoljstvom je istaknuto da se za budućnost vatrogastva na području općine Brckovaljni ne treba zabrinjavati s obzirom na činjenicu da od 176 operativnih članova 131 čini mladež i pomladak do 16 godina. Što se tiče tehničke opremljenosti VZO Brckovljani posjeduje 4 navalna vozila, 3 auto-cisterne i 5 ekipnih kombi vatrogasnih vozila.


Tijekom prošle godine registrirano je ukupno 49 intervencija, a u porastu je broj intervencija na građevinama, a zabilježen je i porast tehničkih intervencija, naročito u prometu i to za 50 posto u odnosu na prethodnu godinu. Isto tako zbog izrazite suše vatrogasci su obavili čak 339 prijevoza pitke vode u dogovoru sa komunalnim distributerom i Općinskim poglavarstvom. U protekloj godini najviše intervencija imala je postrojba DVD Gračec (22 intervencije), zatim DVD Brckovljani (16 intervencija) te DVD Lupoglav (14 intervencija).


U cilju što boljeg stručnog osposobljavanja članstva, a prema operativnom planu, vatrogasci su sudjelovali u taktičkim vježbama u Lupoglavu te u tvornici PIK-a Vrbovec. Isto tako održano je i neslužbeno Općinsko natjecanje pod pokroviteljstvom Poglavarstva Općine Brckovljani na kojoj su najuspješniji bili DVD Hrebinec s osvojena tri prva mjesta. Osim toga, najmlađi vatrogasci iz DVD Prečec i Lupoglav nastupili su na natjecanju vatrogasne mladeži Zagrebačke županije dok je na županijskom natjecanju, u vrlo jakoj konkurenciji, DVD Brckovljani zauzelo odlično 8. mjesto. Isto tako DVD Brckovljani nastupili su i na natjecanju "Memorijal Đure Deželića" u Ivanić Gradu kao i na sličnim natjecanjima u Trebarjevu, Kominu i Ludbregu.


Tijekom rasprave o izvješćima, naglašeno je da se mnogo pažnje posvećuje edukaciji kadrova, a u cilju promidžbe vatrogasne kulture planira se razviti i suradnja sa školama. Informatizacija VZO-a Brckovljani omogućila je kvalitetnije i učinkovitije vođenje evidencija i poslovanja. Sudionici u raspravi su posebno pohvalili dobar odnos, podršku i suradnju s tijelima lokalne samouprave koja se očituje i u financijskoj potpori. Naime, iz financijskog izvješća i plana za ovu godinu vidljivo je da općina Brckovljani izdvaja znatna sredstva za uređenje i održavanje vatrogasnih domova kao i za nabavu, održavanje i skladištenje nove opreme. Nakon prihvaćanja izvješća i pozdravnih riječi gostiju tradicionalno i veselo druženje vatrogasaca, uz tamburaški sastav KUD-a "Ogranak seljačke sloge " iz Lupoglava, nastavilo se dugo u noć.


tekst i fotografije Jasminka KOKOT-BAMBIĆObjavljeno: 6.5.2004.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner