Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Prva samostalna izložba slika Milke Fureš - EMOTIVNA SNAGA UTKANA U PEJZAŽE I VEDUTE3.6.2004.


Iako se slikanja latila unatrag 2 - 3 godine Milka Fureš snažim je emotivnim porivom u kratkom vremenu stvorila veliki opus kojim je izašla u javnost.


Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja iz primijenjenih umjetnosti i studija dizajna tekstila, uz redovan rad na aranžiranju, posvetila se slikarstvu.


Na platna je uljenim bojama prenijela prizore iz svoje životne okoline, iz Dugog Sela gdje je živjela dvadesetak godina, s Martin Brega koji nosi u srcu, iz Prikraja i okolice gdje živi sada, ali i iz drugih krajeva Hrvatske kamo je zalazila.


Oslikala je vedute Zagreba, primorski krajolik, te se okušala i u portretiranju bližnjih osoba, ali i sebe same. Prepoznatljivim rukopisom i realističkim stilom, snažim ekspresionističkim potezima i uglavnom blagim smirujućim bojama gradi svoj umjetnički put.


Za mjesto prvog izlaganja odabrala je upravo prostor Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo gdje je postavljena izložba uz potporu njezine Općine Brckovljani gdje će izlagati početkom kolovoza prigodom svečanosti Dana općine. Stručni osvrt na opus Milkinih slika iznio je mr. Zdenko Balog, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Križevci.


U glazbenom programu prigodom otvorenja izložbe nastupili su mladi dugoselski gitaristi Jakov Perković i Zrinko Kozić izvevši nekoliko klasičnih skladbi, a dugoselski gradonačelnik Boris Mahač izložbu je proglasio otvorenom uz čestitke slikarici i svima koji su ostvarenju izložbe pridonijeli.


(Nada Kozić)


   Objavljeno: 3.6.2004.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner