Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

SKORAŠNJA SANACIJA VODOVODNE I PLINOVODNE MREŽE 1.7.2003.


Informacije koje se ovih dana mogu čuti u medijima o velikim gubicima vode i plina na vodovodnoj i plinovodnoj mreži Dukoma, te o najnovijoj inicijativi Gradskog poglavarstva o pokretanju vlastitog pogona za komunalne djelatnosti, pored već postojećeg trgovačkog društva Dukom, koji je u tripartitnom vlasništvu Dugog Sela, Rugvice i Brckvoljana, načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek uzima kao pretpostavku koju tek treba potvrditi. U pogledu toga, Poglavarstvo Općine Brckovljani donijelo je odluku kako će se iz sredstva KIP-a namiriti radovi na ugradnji mjernih uređaja za plin i vodu na glavnim distribucijskim vodovima, kako bi se točno utvrdila stvarna potrošnja, a ujedno i gubici vode i plina na području općine Brckovljani. Funtek drži da su ti gubici manji nego na području Dugog Sela jer su Općine Rugvica i Brckovljani gradile nove distribucijske mreže.


U međuvremenu Općina je osigurala od Hrvatskih voda 650.000 kuna za sanaciju starog vodovoda od Božjakovine, Brckovljana do Gračeca, po ulici Stjepana Radića, uz županijsku cestu, a ostatak sredstava namirit će se iz sredstava KIP-a i općinskog proračuna. Kako govori Funtek, spomenuto područje najpropusnije je u cijeloj općini, stoga će kroz mjesec dana započeti radovi na saniranju tog vodovoda.


Po završetku radova i preuzimanja od strane poduzeća Komunalac iz Vrbovca glavnog cjevovoda FI 500 na području Brckovljani (između Gračeca i Lonjice), gdje će se blokirati cjevovod, Vrbovec više neće dobivati vodu preko stare mreže, odnosno Dukom više neće distribuirati vodu gradu Vrbovcu. To će također biti način, kaže Funtek, da se vide realni gubici na distribucijskoj mreži, koji, kako smatra Funtek, bit će znatno manji od sadašnjih, a time će se utvrditi nove cijene za potrošače, koje bi po logici stvari, bile manje. Paralelno s time, veli Funtek, radit će se na postavljanju nove plinske mreže na području općine.


(I. G.)


        Objavljeno: 1.7.2003.


shadow
banner banner banner banner banner