Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

POREZI IZ BRCKOVLJANA ODLAZE U DUGO SELO24.1.2003.


Proračunski prihodi od poreza na dohodak koji se slijevaju u proračun općine Brckovljani svake su godine sve manji - kaže načelnik ove općine Željko Funtek. Primjerice iz poreza na dohodak Brckovljani su 2000. godine uprihodovali 2,5 milijuna kuna, 2001. godine 1,9 milijuna, a protekle tek 1,6 milijuna kuna. Općina Brckovljani, kaže Funtek, uputila je stoga upit Ministarstvu financija - Poreznoj upravi o razlozima pada prihoda, a oni su odgovorili kako je razlog općenito sve lošije stanje u gospodarstvu. Funtek se međutim nije zadovoljio ovakvim odgovorom pa je Općina provela vlastitu istragu u kojoj je utvrđeno da priličan broj građana uplaćuje poreze u proračun Grada Dugog Sela. Brckovljani su od Porezne uprave zatražili uvid u kartoteku i izlistavanje svih poreznih obveznika koji poreze uplaćuju Dugom Selu, međutim prema Funtekovim riječima, takve podatke nisu uspjeli dobiti.


Zbog tog razloga načelnik Funtek apelira na građane svoje općine da u računovodstvima tvrtki gdje su zaposleni provjere gdje odlaze porezi i prirezi koje uplaćuju. Šifra Općine Brckovljani je 033. napominje Funtek, dok je porezna šifra Grada Dugog Sela 101. Ukoliko građani utvrde da njihova porezna davanja ili prirez odlaze u tuđi proračun, Funtek ih moli da to odmah prijave stručnim službama općine Brckovljani na tel. 2753 526.


Također napominje kako je stopa prireza u Brckovljanima 3 posto, a u Dugom Selu 12 posto, a općina je dvostruko oštećena: ukoliko ih ne prihoduje i prilikom povrata poreza građanima.


(Nenad Haleuš - Mali)Objavljeno: 24.1.2003.


shadow
banner banner banner banner banner