Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

OSNOVAN AUTO MOTO KLUB "HBT RACING" BRCKOVLJANI11.2.2003.


Nezadovoljni stanjem u AMK Dugo Selo dio članova i sponzora odlučio je ovih dana istupiti iz kluba i osnovati novi samostalni auto moto klub. Prema riječima jednog od inicijatora za osnivanje novog kluba Predraga Birta, nezadovoljstvo u dosadašnjem klubu je izazvala činjenica da se AMK Dugo Selo pretvorio u servis Martinskog relija dok su sve ostale aktivnosti, a to se posebno odnosi na rad s mladim vlastitim kadrovima, u potpunosti zanemarene. Za AMK Dugo Selo već godinama ne voze Dugoselci, već vozači iz Zagreba, Rijeke, pa čak i iz Slovenije, a kao jedini domaći dekorativni natjecatelj pojavljuje se Jasna Mihok koja vozi isključivo domaći Martinski rally. Dugo Selo međutim, smatra Birt, ima niz kvalitetnih mladih vozača koji žele napredovati, ali ne mogu doći do izražaja zbog spomenute politike vodstva kluba. Rješenje je stoga, kaže Birt, pronađeno u osnivanju novog kluba koji nosi naziv "HBT Racing" Brckovljani, a kao što i sam naziv kaže, sjedište kluba je u Brckovljanima, čija općina će pomagati klub.


Klub se može podičiti vozačkim imenom kao što je bivši juniorski prvak Hrvatske u kartingu Miro Birt, a pored njega u klubu je još niz kvalitetnih vozača kao što su Alen Stare, Željko Kralj, Damir Birt, Snježana Stare i Edo Čop. Klub je već registriran pri HAKS-u, a već ove godine će s najmanje sedam posada sudjelovati na prvenstvu Hrvatske u auto slalomu i na prvenstvu Hrvatske u ocjenskom reliju.


Za predsjednika kluba izabran je Željko Funtek, za dopredsjednika Predrag Birt, za tajnika Alen Stare, za blagajnika Stjepan Kralj, te za sportskog direktora Miro Birt. Službena promocija kluba trebala bi se održati sredinom veljače.


(Nenad Haleuš-Mali)


 Objavljeno: 11.2.2003.


shadow
banner banner banner banner banner