Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

108. godišnja skupština DVD-a Brckovljani DVD-i SU HUMANA DOBROVOLJNA ORGANIZACIJA4.3.2003.


“Od prvog osnutka 1895. godine karakter i smisao društva DVD-a Brckovljani bio je i ostao, da smo humana dobrovoljna organizacija, sa uzrečicom - vatru gasi, brata spasi”, kazao je u uvodnom obraćanju tajnik DVD-a Brckovljani Marijan Geceg, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice općine Brckovljani, na Godišnjoj skupštini ovog društva održanoj 22. veljače u matičnim prostorima. Svečanoj sjednici nazočili su predsjednik DVD-a Brckovljani Slavko Jukić, načelnik općine Brckovljani Željko Funtek, dopredsjednik VZ Zagrebačke županije Josip Kelšin, predstavnici DVD-a Tugonica-Podgrađe iz Marije Bistrice, Dugo Selo, Paukovec, Ostrna, Andrilovec, Donje Dvorišće, predstavnici brckovljanskih DVD-a, direktor "Elektre" Mirko Meliš, te mnogi drugi.


Kako je rečeno, u ovom društvu koje broji 53 člana od toga čak 15 članova vatrogasne mladeži, prošle godine izvršeno je mnogo aktivnosti, kao što je usavršavanje za zvanje vatrogasac (3 člana) i dočasnik (5 članova), suorganizacija Dana općine, uređenje igrališta, odnosno poligona za vježbe, preuređenje sanitarnog čvora, kupnja 18 radnih vatrogasnih odora, premještaj električnog priključka i električne sirene zahvaljujući "Elektrinim" čelnicima i djelatnicima, itd. Prema izvješću blagajnika ukupni primitak u 2002. godini kod gotovinskog plaćanja iznosi 22.894 kune, a izdatak 20.778 kuna, dok kod plaćanja putem žiro-računa ukupni primitak iznosi 102.668 kuna, a izdatak 80.443 kune. Izvješća Upravnog i Nadzornog odbora, kako i blagajnikovo izvješće, prisutni članovi jednoglasno su prihvatili. Za cilj u operativnom planu za tekuću godini vatrogasci DVD-a Brckovljani "zacrtali" su si sudjelovanje na različitim natjecanjima: memorijalu "Stjepan Đuro Deželić" u Ivanić Gradu, taktičkoj vježbi u PIK-u Vrbovec i natjecanju "KUP Kerestinec", te dovršenje radova na uređenju interijera i eksterijera vatrogasnog doma.


Dragutinu Severcu za 50-godišnji rad i zalaganje u ovom društvu dodijeljena je počasna spomenica, dok je Stjepanu Turjaku i Tihomiru Gecegu dodijeljena spomenica za dvadesetgodišnjicu. Za desetgodišnjicu, počasne spomenice dobili su Danijel Barbarić, Stjepan Jukić, Mladen Valaško i Nikola Turjak. Vesela atmosfera vatrogasaca, i poslije našeg odlaska, neometano je bez ikakvih prekida trajala do kasno u noć, uz pjesmu, dobru kapljicu i srneći gulaš.


(Iva Grgić)Objavljeno: 4.3.2003.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner