Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Godišnja skupština Vatrogasne zajednice općine Brckovljani - UDVOSTRUČEN BROJ VATROGASNE MLADEŽI1.4.2003.


Veliki uspjeh u VZO Brckovljani u prošloj godini bilježi podatak 100-postotnog povećanja vatrogasne mladeži u odnosu na 2001. godinu. Od 131 člana vatrogasne mladeži u 7 vatrogasnih društava na području općine Brckovljani, najviše ih je u DVD-u Lupoglav, njih čak 39. Na tu činjenicu utječe vjerojatno i 77-postotno povećanje stanovništva u općini Brckovljani u odnosu na 1991. godinu, rekao je to tajnik VZO Brckovljani Marijan Đurinec u svom izvješću na Godišnjoj skupštini VZO-a održanoj 29. ožujka u prostorima DVD-a Stančić Štakorovec.


U protekloj godini VZO Brckovljani bilježi 48 intervencija, od kojih je zabilježen veći broj tehničkih intervencija u prometu. Na natjecanjima u prošloj godini pohvaljeni su zapaženi uspjesi DVD-a Gračec i DVD-a Prečec, a nastavljeno je i uspješno obrazovanje vatrogasaca. Tajnik Đurinec u svom izvješću izrazio veliku sumnju u opravdanost novog Zakona o vatrogastvu jer "brutalno smanjuje DVD-e i trenira strogoću na dobrovoljnim vatrogascima koji nesebično riskiraju svoj život."


Prema izvješću blagajnika u prošloj godini registriran je ukupni primitak sa žiro računa, blagajne, te uz prenesena sredstva iz 2001. godine, od 262.000 kuna, dok rashodi iznose 257.000 kuna. Izvješće blagajnika i Nadzornog odbora u potpunosti se slaže s registriranim stanjem u prošloj godini, stoga su članovi VZO-a i jednoglasno ih i prihvatili. U financijskom planu za 2003. godinu VZO-Brckovljani iz općinskog proračuna dobit će 240.000 kuna, a od VZ Zagrebačke županije dotaciju od 2.500 kuna. Od toga DVD-u Brckovljani bit će dotirano 40.000 kuna, isto toliko i DVD-u Gračec. DVD Hrebinec dobit će 24.000 kuna, a DVD Lupoglav 28.000 kuna. DVD-u Prečec dotirat će se 20.000 kuna, DVD-u Stančić-Štakorovec 12.000 kuna, a DVD-u Tedrovec 4.000 kuna.


Među okupljenim gostima nazočio je predstavnik Općine Brckovljani, predsjednik Općinskog vijeća Milan Kralj koji je istaknuo kako su vatrogasci uvijek brinuli o sigurnosti općine i građana, stoga će Općina i dalje kontinuirano pomagati vatrogasce. Među gostima prisustvovali su i predstavnici DVD-a matične VZO Brckovljani, zatim predstavnici VZ Dubrava, Dugo Selo, Kloštar Ivanić, Rugvica, Sveti Ivan Zelina, te upravitelj HEP-a Dugo Selo Mirko Meliš i direktor poduzeća "Vatra-promet".


(Iva Grgić)Objavljeno: 1.4.2003.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner