Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Realizacija operativnog plana rada Vatrogasne zajednice općine Brckovljani - POZORNOST ŠKOLOVANJU KADROVA3.7.2002.


Predsjedništvo i Zapovjedništvo VZO Brckovljani održalo je 7. lipnja zajedničku sjednicu na kojoj je dana ocjena rada Zajednice i DVD-a članica u prvom polugodištu tekuće godine. Članovi Predsjedništva i Zapovjedništva složili su se u ocjeni dobre učinkovitosti tijela Zajednice, te pripadajućih DVD-a članica. Zapovjednik VZO istaknuo je činjenicu da je operativni plan Zajednice za 2002. godinu već u prvoj polovici godine gotovo realiziran i Zajednici će još jedino preostati organizirati službeno općinsko natjecanje, te uključiti Zajednicu u informatički sustav VZ Zagrebačke županije.


Istaknuti su zadaci koji su realizirani sa posebnim naglaskom na realizaciju školovanja vatrogasnih kadrova. Nedavno je završen tečaj za vatrogasce kojeg je pohađao 31 kandidat, od kojih je 26 uspješno položilo ispit sa srednjom ocjenom tečaja 4,27. Tečaj se održavao u prostorijama DVD-a Prečec od 13. travnja do 18. svibnja, a ispiti su održani u Gračecu 19. svibnja. Kandidati su pokazali zavidne rezultate, ali posebno treba istaknuti: Ratka Jaića i Snježanu Jakopović iz DVD-a Prečec, Stjepana Pokasa iz DVD-a Tedrovec, te Željka Kovilića i Danijelu Prekomorec iz DVD-a Gračec koji su bili najuspješniji i tečaj završili sa ocjenom 5,00.


Posebno važno je istaknuti i vrlo uspjelu taktičku vježbu DVD-a u Zajednici koja je održana na lokaciji Osnovne škole u Božjakovini. Vježba je kvalitetno ocjenjena i na nivou Županijske vatrogasne zajednice, te MUP-a. Prikazani taktički zadatak objedinio je intervencije zaštite i spašavanja, te neposrednog gašenja. Vrlo uspješno u realizaciju ove vježbe uključeni su bili i zaposlenici, učenici škole Božjakovina, kao i medicinsko osoblje ambulante Božjakovina, te djelatnici MUP-a RH XII. PP Dugo Selo.


Vatrogasci su u polugodišnjem periodu intervenirali na 19 intervencija u različitim lokalitetima, a to je po zbirnom županijskom izvješću intervencijski 5. opterećena Zajednica od ukupno 32, koliko ih ima na području zagrebačkog prstena. Ponovno su naši mještani najviše spaljivali korov na svojim posjedima, te time doveli u pitanje i površine pod šumom i travom, a i broj tehničkih intervencija je u stalnom porastu.


Predsjedništvo je donijelo i odluku da se Općinsko vatrogasno natjecanje održi 8. rujna u Štakorovcu u organizaciji DVD-a Stančić-Štakorovec.


Tajnik VZO Brckovljani Marijan ĐurinecObjavljeno: 3.7.2002.


shadow
banner banner banner banner banner