Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Izložba slika Velimira Trnskog u Bruxellesu - PRESLIKE ŽIVOTA19.3.2002.


Poznati slikar, Velimir Trnski, prijašnji dugoselski građanin, ali kozmopolit u duši, koji već dugi niz godina živi i radi u Parizu, na poziv vlasnice galerije Horizons u Bruxellesu, Christiane Pourtois, početkom veljače je u navedenoj galeriji Horizons organizirao svoju 82 samostalnu izložbu.


Na otvorenju izložbe ukupno 40 Trnskovih slika koje je spajala ista tema - putovanje i scene zagrebačkog kolodvora, od kojih su šest slika velikih formata (140x100 centimetara), nazočila je i hrvatska veleposlanica u Belgiji, Ljerka Alajbeg, te mnogi belgijski ljubitelji umjetnosti.


Stari zeleni vagoni opet su zablistali u zagonetnom svjetlu i likovnom sudaru grube strukture rđe, crnog i masnog, sa transparentnim bojama lutaka, letećih klaunova i tena ljudske kože. Arhitektura kolodvora se doima kao kazališna pozornica puna radnji i trenutaka pred putovanje, a Trnski, kao putnik, logično započinje jednu novu i osobnu temu, pa nije čudo kad kaže "...slikam svoj život". (Iva Grgić)Objavljeno: 19.3.2002.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner