Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održana Godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gračec - SIGURNOST OPĆINE U RUKAMA VATROGASACA19.3.2002.


Neposredno prije početka održavanja Godišnje skupštine DVD-a Gračec, što je organizirana u njihovim matičnim prostorijama 9. ožujka, članove Društva dignula je na noge dojava o požaru u mjestu Prečec. Brzom intervencijom vatrogasaca, već nakon pola sata, zapaljeni poljski korov bio je ugašen i saniran.


To je bila samo potvrda okupljenim gostima iz drugih DVD-a i građanima kako bojazni za sigurnost imovine i ljudi tog područja nema, kad intervenira DVD Gračec.


Ovo društvo koje broji 58 članova, čineći ukupni starosni prosjek od čak 25,7 godina, samo u prošloj godini sudjelovalo je u 33 intervencije. Od toga 22 su bile na području općine Brckovljani, a 11 izvan granica općine. Pohvalan je podatak, spomenut kasnije na sjednici, da je u prošloj godini DVD Gračec zabilježio 46 posto manje intervencija, nego u 2000. godini.


- Dobrovoljni rad uvijek je bio i ostat će glavna okosnica djelovanja našeg društva, s time da ćemo u ovoj godini poseban naglasak dati na stručnom usavršavanju našeg kadra, kazao je predsjednik DVD-a Gračec, Miroslav Šladarec, istaknuvši da su članovi Društva u protekloj godini sudjelovali na 10 brzinskih vatrogasnih natjecanja.


Za dugogodišnji iskazan trud i povjerenje u ime Hrvatske vatrogasne zajednice uručene su diplome Mati Švediju i Josipu Rusanu za 50 godina dobrovoljnog rada u DVD-u Gračec, te Branku Kralju za 40 godina. Isto tako u ime VZ Brckovljani uručene su i diplome, priznanja i brončane medalje mnogim članovima. Damir Dokuš dobio je posebno priznanje DVD-a Gračec za spašavanje imovine i ljudi, a i Vatrogasnoj mladeži dodijeljene su članske iskaznice.


Svečanoj sjednici prisustvovali su i gosti iz općine Rugvica, DVD-a Tedrovec, Prečec, Lupoglav, Brckovljani, Štakorovec, Ostrna, predstavnici Vatrogasne zajednice Virje, Hum, Voćin i mnogi drugi, te po prvi puta DVD Brinje. Sjednicu je također pratio i načelnik općine Brckovljani, Željko Funtek. (Iva Grgić)Objavljeno: 19.3.2002.


shadow
banner banner banner banner banner