Josipa Zorića 1, 10370 Dugo Selo
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Mjesni odbori i vatrogasna društva zadovoljni potporom općine.14.5.2001.


Mjesni odbor i DVD Prečec velikim smatraju doprinos općine u poboljšanju kvalitete života stanovnika tog sela. 
Posebno zahvaljuju načelniku Funteku koji se založio za izdvajanje sredstava iz proračuna za uređenje perona na željezničkoj postaji u Prečecu i uređenju vatrogasnog doma.


Izuzetan je doprinos izgradnja plinske i vodovodne mreže uz potporu općine i sufinanciranje građana u Prečecu - što pruža novi i bolji način života - navode mještani Prečeca.


Potporom općine zadovoljni su i u Tedrovcu. Uz plinifikaciju i vodoopskrbu ističu značaj izgrađene javne rasvjete, a dobrodošla im je i pomoć koju je dobilo vatrogasno društvo.


Mještani malih sela - Prečeca i Tedrovca ističu osjetan napredak u razvoju njihovih sredina.


Ulaganje u vatrogastvo - najisplativije


Kupnja kvalitetne vatrogasne opreme koja omogućuje brzu i učinkovitu intervenciju sigurno je ulaganje koje se isplati prilikom prve intervencije. Stoga DVD Lupoglav zahvaljuje općini na financijskim sredstvima kojima je omogućena kupnja navalnog vozila, vatrogasne cisterne za gašenje požara i vodoopskrbu, vatrogasnog kombija, izgradnja novog spremišta za vozila i opremu, te uređenje krovišta na vatrogasnom domu. Lupoglavski vatrogasci ističu dobru volju općinskog vodstva, posebice načelnika za pomoć u svakoj situaciji i za zajedničko traženje rješenja problema, jer većina onoga što ovo društvo ima ne bi se steklo bez potpore općine.


I iz DVD-a Brckovljani ističu kako su kroz četverogodišnje razdoblje uspješno izvršavali planove uz potporu općinskog vodstva. 


Uredili su vatrogasni prostor nad garažama ( 144 metra četvorna korisnog prostora za društvena događanja s opremljenom kuhinjom, instalacijama i kompletnom opremom). Najznačajnija je ipak nabava nužno potrebnog navalnog vozila koje je opravdalo svoju ulogu i već do danas interveniralo gotovo pedesetak puta. Vatrogasci ulažu svoj dobrovoljni rad u uspjeh društva, zaštitu ljudi i imovine, no bez opreme, koja je nabavljena uz potporu općine, ne bi bili učinkoviti.


I iz DVD-a Gračec ističu značajan korak u razvoju vatrogastva i vatrogasne kulture, te društvenih i kulturnih aktivnosti kojima su vatrogasci nositelji. Osim za gašenje požara osposobljeni su i opremljeni za intervencije u prometu, koje su česte na njihovu području. Njihove investicije dosežu milijun kuna, a najvažnija je nabavka navalnog vozila s opremom za prometne intervencije. Pomoć iz općinskog proračuna u visini 400 tisuća kuna godišnje, od izuzetnog je značaja za njihov rad, pa se na kraju mandata zahvaljuju općinskim vijećnicima, članovima Poglavarstva te načelniku Funteku na razumijevanju i potpori.Objavljeno: 14.5.2001.


shadow
banner banner banner banner banner