Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

VZO BRCKOVLJANI MEĐU NAJOPREMLJENIJIMA 12.4.2001.


Vatrogasna zajednica općine Brckovljani jedna je od tehnički najopremljenijih zajednica - čulo se na godišnjoj izbornoj skupštini održanoj 31. ožujka u Hrebincu. Zahvaljujući dobroj suradnji s općinom Brckovljani prošle su godine, prema riječima tajnika zajednice Željka Rusana, nabavljena dva vozila, terenac TAM 150 za DVD Gračec i cisterna Magirus za DVD Brckovljani, vrijedna 480.000 kuna. Sada zajednica ima 11 vozila raspoređenih u šest DVD-a, a bez vozila je još samo DVD Tedrovec. Raduje i to, rekao je Rusan, što je u protekloj godini zabilježen porast broja novih vatrogasaca pa VZO Brckovljani trenutačno ima 330 članova, od kojih su čak 40% mladi. Na žalost, prema Rusanovim riječima, protekla je godina bila karakteristična i po neuobičajeno velikom broju požara. Zabilježeno je čak 168 intervencija, a najčešće su na terenu boravili vatrogasci iz Gračeca i Brckovljana. Kao uzroke sve većeg broja požara Rusan vidi globalno zatopljenje i sve veće površine neobrađenog zemljišta pa će zbog toga i ove godine velika pozornost morati biti posvećena preventivi. Vatrogasna zajednica pristupit će u ovoj godini i izradi Procjene požarne opterećenosti općine Brckovljani, a u svibnju će se u Gračecu obaviti i zajednička taktička vježba. Za ovu godinu zajednica je planirala prihode od 265.000 kuna, od čega bi čak 240.000 trebalo stići iz općinskog proračuna Brckovljana. U program rada ušle su i proslave dvaju značajnih jubileja, obilježavanja 70 godina postojanja DVD Hrebinec i 50 godina postojanja DVD Tedrovec.


U izbornom dijelu skupština je ponovo dala povjerenje dosadašnjim čelnim ljudima VZO Brckovljani pa je tako za predsjednika izabran Marijan Geceg, za zapovjednika Marijan Đurinec, a za tajnika Željko Rusan, a potvrđeni su i dosadašnji članovi izvršnog odbora i zapovjedništva. U Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, općinu Brckovljani zastupat će Marijan Geceg i Marijan Đurinec.


Zbog osobito dobrih odnosa VZO i općine Brckovljani na skupštini su dodijeljene plakete predsjedniku općinskog vijeća Milanu Kralju, te načelniku općine Brckovljani Željku Funteku. (Nenad Haleuš-Mali)


 Objavljeno: 12.4.2001.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner