Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

NAJBOLJI FIZIČARI U BOŽJAKOVINI12.4.2001.


Osnovna škola Stjepan Radić u Božjakovini bila je domaćin ovogodišnjeg županijskog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola iz fizike. Na natjecanju je sudjelovalo osamdesetak učenika s područja Zagrebačke županije koji su pravo nastupa izborili na gradskim, odnosno međuopćinskim natjecanjima. U kategoriji osnovnoškolaca prvo mjesto osvojio je Petar Špoljar iz Osnovne škole Bistra, drugi je bio Bruno Klajn iz OŠ Milke Trnine iz Križa, a treće mjesto dijele Marija Marčan iz OŠ Braće Radića iz Kloštar Ivanića i Suzana Vulinović iz škole domaćina, tj. iz OŠ Stjepan Radić - Božjakovina.


U kategoriji prvih razreda srednje škole najbolja je bila Nevena Hrženjak iz Gimnazije Velika Gorica, drugi Danijel Sedmak iz iste škole, a treći Matija Fukat iz Srednje škole Vrbovec. U kategoriji drugih razreda srednje škole pobijedio je Vedran Tubin iz Gimnazije Velika Gorica, a drugo i treće mjasto zauzeli su Ana Palčić, odnosno Andrija Huzjak iz iste škole. 


Gimnazijalci iz Velike Gorice osvojili su prva dva mjesta u kategoriji trećih razreda, prvo Stjepan Kaurić, odnosno drugo Goran Živković, a treće mjesto Zdenko Tijanić iz Gimnazije A.G. Matoša iz Samobora. U kategoriji četvrtih razreda srednje škole najbolji je bio Dinko Ferenčak iz Zrakoplovnotehničke škole, a druga Ana Galić iz Gimnazije Velika Gorica. 


Državno natjecanje iz fizike održati će se 16. do 19. svibnja u Zadru, a o pravu nastupa na njemu odlučiti če Državno povjerenstvo za fiziku. Po završetku natjecanja učenici su obišli vinograde na Svetom Jakobu, te župnu crkvu sv. Brcka u Brckovljanima. (Nenad Haleuš-Mali)Objavljeno: 12.4.2001.


shadow
banner banner banner banner banner