Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

U Lupoglavu stacionar za pse23.11.2000.


Sukladno Zakonu o dobrobiti životinja riješen je smještaj pasa i mačaka lutalica uhvaćenih na našem području. Stacionar za te životinje izgrađen je u Lupoglavu kao dio Područne ambulante koja je u sastavu Veterinarske stanice Dugo Selo, a u sklopu zdanja nedavno je otvorena poljoprivredna i veterinarska ljekarna.


Investitor izgradnje stacionara vrijednog 20.000 njemačkih maraka je Veterinarska stanica Dugo Selo koja je s gradskom upravom sklopila ugovor o hvatanju pasa i mačaka lutalica. Smještaj ulovljenih životinja lutalica bio je najveći problem u ovoj djelatnosti. Sada u Lupoglavu, prema riječima direktora VS Dugo Selo Mladena Slavića, postoje boksevi za smještaj petnaestak pasa i pedesetak mačaka što zadovoljava potrebe u pogledu kapaciteta i u perspektivi. Standardi samoga objekta, kao i postupanje sa životinjama u skladu je sa Zakonom o dobrobiti životinja.


A kako najavljuje direktor Slavić Veterinarska stanica na ovoj lokaciji namjerava izgraditi hotel za pse s pet zvjezdica. Osim kvalitetnog smještaja psi dobivaju i kvalitetnu hranu iz vlastite prodavaonice, a svakoga dana, kaže Slavić, psi se vode u šetnju. Prema zakonu, psi i mačke drže se nakon hvatanja 30 dana u stacionaru te se čeka hoće li ih eventualno potražiti njihovi vlasnici. Mnogo je češći slučaj, kako navode veterinari, da se uhvaćene životinje udome u tom razdoblju. U protivnom, zna se, po isteku zakonskog perioda čeka ih svima mrska - eutanazija. (Nenad Haleuš Mali)Objavljeno: 23.11.2000.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner